lauantai 21. marraskuuta 2009

Eduskuntavaalit 2011 Muutos 2011 Tampereen kirjastotalo Metsossa - Puoluehanke esittäytyi paneelissa


Eduskuntavaalit 2011 Muutos 2011 Tampereen kirjastotalo Metsossa - Puoluehanke esittäytyi paneelissa

Samaan aikaan uutisointi turvapaikanhakijoiden avustuksista närästää yhä enempi

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/turvapaikanhakijoiden_saamat_avustukset_puhuttivat_lukijoita_1174862.html?origin=rss

Turvapaikanhakijoiden saamat avustukset puhuttivat lukijoita

julkaistu tänään klo 15:18, päivitetty tänään klo 17:24

Suomessa maksetut avustukset ovat jopa yli kaksinkertaiset verrattuna Ruotsin maksamiin avustuksiin.

Kuva: YLE

Lukijoiden tunteita on lauantaina kuohuttanut sisäministeriön selvitys turvapaikkaa hakeneen perheen saamista avustuksista EU-maissa. Aamulehden julkistaman selvityksen mukaan Suomessa maksetut avustukset ovat jopa yli kaksinkertaiset verrattuna Ruotsin maksamiin avustuksiin.

Suomesta turvapaikkaa hakeva kahden aikuisen ja kolmen 10-17-vuotiaan lapsen perhe saa kuukaudessa toimeentulotukea 1 277 euroa kuukaudessa, kertoo Aamulehti. Tiedot perustuvat sisäministeriön selvitykseen.

Monen keskusteluun osallistuneen mielestä summa on iso. Nimimerkki NaSu vertaa tilannetta työttömän arkeen.

"Oon vielä melko nuori suomalainen kaveri. Jonkin verran on työtaustaa ja ammattikin. Nyt sitten työttömänä ja rahaa ei todellakaan tule eikä vuokran ja pakollisten menojen jälkeen voi kuvitellakaan että olisi varaa käydä lääkärissä ja hammashoidossa. Työkkärillä ei ole tarjota kuin palkattomia harjoitteluita ja kättelykursseja.", nimimerkki NaSu kirjoittaa.

Osa YLE Uutisten nettisivuilla uutista kommentoineista on kuitenkin sitä mieltä, että suomalaisilla on varaa auttaa huonompiosaisia.

"Haluan sanoa että turvapaikanhakijoilla on hyvä syy turvapaikan hakemiseen ja jos toisten auttamisesta ei tule HYVÄ FIILIS niin vika löytyy ihan omasta itsestään! TODELLINEN ONNI EI OLE SAAMISESSA, VAAN ANTAMISESSA!", toteaa nimimerkki Lapsiperheen kokemuksia Helsingissä ja Vantaalla.

Myös nimimerkki Adeela on auttamisen kannalla.

"Suomessa kateus on kansanluonteessa. Kateus lentäjiin, toisiinsa ja kateus jopa maahanmuuttajia kohtaan. Maahanmuuttajat tuovat oikean asenteen lähimmäiseen. Maahanmuuttajat rikastavat tätä kansaa oikeaan suuntaan! Maahanmuuttajiin menevä raha on pieni summa Suomen budjetissa."

YLE Uutiset

----
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/turvapaikanhakija_saa_suomessa_eniten_1174248.html
------------

Turvapaikanhakija saa Suomessa eniten

julkaistu tänään klo 07:08, päivitetty tänään klo 10:57

Turvapaikanhakijoita helsinkiläisen vastaanottokeskuksen aulassa.

Kuva: YLE

Suomi maksaa turvapaikkaa hakeneelle perheelle EU-maista suurimmat kuukausittaiset avustukset, kertoo Aamulehti sisäministeriön selvitykseen pohjautuen. Suomessa maksetut avustukset ovat jopa yli kaksinkertaiset Ruotsin maksamiin verrattuna.

Suomesta turvapaikkaa hakeva kahden aikuisen ja kolmen 10-17-vuotiaan lapsen perhe saa kuukaudessa toimeentulotukea 1 277 euroa. Lisäksi perheen asuminen on ilmaista.

Rahallisen tuen lisäksi vastaanottokeskukset huolehtivat turvapaikkaa hakeneiden välttämättömästä terveydenhuollosta.

Tiedot perustuvat sisäministeriön selvitykseen, kertoo Aamulehti.

Ruotsissa liki vastaavassa tilanteessa oleva perhe saa kuukaudessa 531 euroa, jos perhe maksaa itse ruokansa. Saksassa perhe saa vain ruoan ja majoituksen. Myös Italia ja Iso-Britannia antavat pelkän majoituksen ja ruoan.

Suomesta on tänä vuonna hakenut turvapaikkaa noin 6 000 ihmistä. Vielä vuonna 2007 määrä oli noin 1 500.

Aamulehden haastattelema sisäministeriön ylitarkastaja Leena-Maija Qvist arvioi lehdelle, että suuret tuet saattavat innostaa ihmisiä hakemaan turvapaikkaa juuri Suomesta.

YLE Uutiset


------------------

http://suomen-eduskuntavaalit2011.blogspot.com/

--